Hondenschool in Emmen - Opleidingscentrum Hond en Baas | Klazienaveen - Drenthe

Hondenschool in de buurt van Emmen: Opleidingscentrum Hond & Baas

Onze hondenschool in de omgeving van Emmen (Klazienaveen) in Drenthe bieden wij diverse puppycursussen en hondentrainingen aan. Voor ons complete aanbod kunt u kijken bij ons lesaaanbod. Hieronder vindt u een korte introductie van al onze medewerkers.

Herma van der Weerd (eigenaar OHB)

Sinds 1998 woon ik in Schoonebeek. We hebben thuis altijd honden gehad, maar in 1998 kreeg ik mijn eerste eigen hondje van mijn zusje. Een Jack Russell, genaamd Kwiebus. Daarna volgden velen, maar dit waren allemaal “afdankertjes”. Mensen die de hond niet meer wilden, kwamen bij ons terecht. Ze bleven bij mij tot hun dood. Ik wilde heel graag een kruising, omdat ik altijd van mening was dat ze sterker waren dan rashonden. Zo begon in 2012 mijn avontuur met Roemeense honden en ook mijn interesse in het gedrag van honden. Ik heb op dit moment zes buitenlandse honden en vind dit geweldig. Na een aantal jaren les gegeven te hebben bij een andere hondenschool, vond ik het tijd om van mijn hobby mijn werk te maken.

Mijn doel is honden, op een positieve manier, een fijne huisgenoot te laten worden. Een hond heb je namelijk voor het leven en niet voor even. Ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur en heb daarnaast nog cursussen gevolgd. Sinds mei 2021 ben ik ook gediplomeerd Activiteiten Coach. Het doel van een activiteiten coach is om het welzijn van uw hond te bevorderen. Voor meer informatie, kijk onder het tabje lessen, Activiteiten Coach.

Willeke Kiers Middeljans

Als klein meisje ben ik opgegroeid met honden (bouviers) toen ik eindelijk de leeftijd had dat ik mocht trainen met honden, ben ik gelijk die uitdaging aangegaan en ging er een wereld voor mij open. Door mijn interesse in honden en hun gedrag ben ik mij daar meer in gaan verdiepen. Vervolgens heb ik een opleiding gevolgd tot kynologisch instructeur bij Quiebus opleidingen, om daarna bij diverse hondenscholen les te gaan geven. Om mijn kennis nog meer te verrijken heb ik ook de opleiding tot kynologisch instructeur gevolgd bij Tinley Academie. De combinatie mens (kind) en hond vind ik fantastisch, en wil graag mijn steentje hieraan bijdragen.

Sylvia Oudshoorn van `t Padje


In 2010 werd ons gezin uitgebreid met de komst van twee Shih Tzu`s. Daar is de liefde voor honden ontstaan. Toch wilde we graag een grotere hond erbij en zijn wij gaan uitzoeken wat voor ras bij ons zou passen. Zo gebeurde het, dat er een mooie Newfoundlander reu bij ons kwam wonen. Al snel werden we verliefd op een teefje, ook zij was van harte welkom bij ons. In deze tijd ben ik ook “besmet” geraakt met het showvirus. Met mijn teefje heb ik diverse shows gelopen en mooie titels behaald. Inmiddels had ik ook mijn KK1 en EHBO voor dieren behaald. Na een jaar of 3 hebben we, na diverse gezondheidsonderzoeken, haar laten dekken en een prachtig nest gekregen waarvan 2 mooie teefjes zelf gehouden. Het bloed kruipt waar het niet kruipen kan en zo kwam in 2018 onze Pyrenese Berghond bij ons wonen. Om mijn kennis nog meer te verbreden heb ik cursussen gevolgd bij Tinley Academie.

Saskia Finke

Van kinds af aan ben ik opgegroeid met dieren. Al snel waren het de honden die mijn interesse wekten en vooral de Duitse herder. Samen met mijn man zijn we erg actief geweest met het beoefenen van sport met de honden. Vooral de africhting heeft onze voorkeur. Ook andere rassen begon ik steeds interessanter te vinden, en daarom ben ik sinds 2009 werkzaam op een hondenschool. Ook breng ik honden voor op shows en daar kan ik ontzettend van genieten. Begin 2020 heb ik mijn diploma behaald als kynologisch instructeur bij  Tinley academie. Ik hoop veel mensen en honden te mogen begeleiden om samen een top team te gaan vormen, zodat u samen met uw hond jaren mag gaan genieten. Doelen kunnen aangepast worden, maar plezier staat voorop!! 

Ringtraining

Hallo wij zijn Ruud en Sandra.

Vanaf 22 oktober gaan wij om de week op de vrijdagavond les geven in het voorbrengen van honden op hondenshows.

Wij hebben zelf ruime ervaring in het voorbrengen van honden op nationale en internationale shows in bijna heel Europa. We hebben met onze honden diverse titels behaald waaronder Europese en Wereldtitels. Tevens hebben wij aan aantal jaren op een andere hondenschool  lesgegeven in het voorbrengen van honden in de showring. We kunnen wel zeggen dat we er aardig kijk op hebben.

Uitgangspunten bij ons zijn dat de baas en hond er plezier in hebben en wij hanteren het “perfecte plaatje” dat een keurmeester graag wil zien. Hoe dat dan gaat en wat daar voor nodig is willen wij jullie graag bijbrengen want dat is een te lang verhaal om hier op te schrijven.

Tot op de hondenschool.

Jackie Hilgers

Al van jongs af aan was ik gek op dieren en ik heb altijd met huisdieren geleefd. Het is dan ook niet vreemd dat ik koos voor de opleiding Landbouw-breed. Dit beviel me heel goed, dus daarna heb ik de driejarige opleiding Dierverzorging afgerond op het Lentiz.


Na deze opleiding heb ik meerdere functies in de dierenwereld gehad, waaronder bij verschillende hondenuitlaat- en huisdierenoppas-services. Dit vond ik zo leuk, dat ik besloot mijn kennis nog meer uit te breiden. Ik volgde de opleiding kynologisch instructeur bij de Martin Gaus Academie. Tegelijk startte ik mijn eigen bedrijf Beste Vriend hondentraining & uitlaatservice. Naast het trainen van honden vind ik het uitlaten van honden ook fantastisch, met name in een roedel. De uitlaatservice heb ik nog steeds en de hondentraining ga ik voorzetten bij OHB.

Momenteel ben ik in het bezit van het diploma Kynologisch Instructeur van de Martin Gaus Academie. Ook heb ik meerdere certificaten op het gebied van hondengedrag, honden-EHBO en hondentraining en ik blijf me doorlopend ontwikkelen met de nieuwste kennis op hondengebied.”

Henk van Wijk

Ik ben getrouwd met Dagmar Thöne. Wij wonen sinds mei 2020 met onze vier honden Heli een Oud Duitser, Diva,Boedha en Tommy onze Mechelaars aan de Valtherweg in Exloo. Ik ben geboren in Drenthe en opgegroeid met honden. Rond mijn 18e levensjaar ben ik vertrokken naar het westen van het land.Het trainen van eigenaren met hun hond is begonnen bij de Dierenbescherming. Omdat ik mij meer wilde verdiepen in het fenomeen hond en de eigenaar achter de hond, ben ik de opleiding tot gedragstherapeut gaan volgen bij kynologisch adviesbureau DogVision. Ik heb voor DogVision gekozen, omdat de opleiding is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en het bureau voldoet aan de kwaliteitscontrole voor kort beroepsonderwijs.Fulltime bezig zijn met eigenaren en hun hond is mijn passie. Inmiddels ben ik gestopt met mijn werk bij en voor de Koninklijke marechaussee op de luchthaven Schiphol en ben ik weer terug in de mooie provincie Drenthe, waar ik samen met Dagmar een hondenpension heb overgenomen. Dit hondenpension is als zodanig niet meer in bedrijf. Omdat de opvang van honden vergund is door de gemeente, gaan wij hier voor een gedeelte gebruik van maken. Wij gaan chalets op het perceel plaatsen en willen deze verhuren aan eigenaren met hond of honden. Zij kunnen dan tevens gebruik maken van de opvang. Verder is het de bedoeling om tijdens het verblijf gedragstherapie en/of Training & Coaching aan te bieden. Alleen als eigenaren dit nodig vinden natuurlijk.De basisopvoeding van honden is belangrijk en daarom heb ik mij als kynologisch instructeur aangesloten bij het team van Opleidingscentrum Hond en Baas.

 Alles op het gebied van Gedragstherapie vindt u op de daarvoor bestemde pagina op deze website.

 
 
 
 

Leonie Janssen 

Mijn naam is Leonie, ik ben getrouwd en samen hebben wij 2 kinderen. Ook hebben wij twee honden (een Mechelse herder en een Chihuahua), een kat en tamme ratjes. Een heerlijke beestenboel! Mijn hobby's zijn paarden en honden. Ik ben van kleins af aan opgegroeid met honden. We hebben verschillende rassen gehad, maar bij mijn ouders thuis was het vooral border collies. Toen ik samen ging wonen heb ik mijn eerste herder gekregen. Met deze hond ben ik zelf gaan trainen. In 2018 kwam mijn Mechelse herder pup. Tijdens de training van mijn hond kreeg ik de kans om op een hondenschool les te gaan geven. Eerst een tijdje stage gelopen, veel geleerd en daarna ben ik zelfstandig les gegeven. Ook heb ik de opleiding ABA 1 en 2 gehaald in 2019.

Saskia van den Heuvel

Mijn naam is Saskia en ik woon samen met mijn man en onze huisdieren net over de grens in Duitsland.

Ik ben opgegroeid met veel soorten dieren en ook altijd werkzaam geweest in de dierenwereld. Ooit was ik dierenarts assistente, heb ik bij een manege gewerkt en in een dierenwinkel.

Ook heb ik de opleiding tot hondentrimmer gevolgd en jaren een eigen trimsalon gehad.

Daarnaast heb ik altijd een grote passie gehad voor het trainen van dieren en zo ook verschillende opleidingen gedaan. Ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur en heb deze opleiding bij de Tinley Academie gedaan.

  

Gastvrouwen

Mijn naam is Yvonne Tuik, ik ben getrouwd heb twee kinderen en een kleindochter en woon in Bargercompascuum.

Sinds jaren ben ik werkzaam in de autobranche. Honden zijn altijd een deel van mij leven geweest en we hebben nu twee border collies, Brock en Mira. Brock hebben we vanaf pup en Mira is bij ons gekomen toen ze twee jaar was via de stichting Borderlinecollie.

Ik ben op woensdagavond aanwezig om jullie van dienst te zijn :) 

Ik ben Fimmie, getrouwd met Johan en samen hebben we een hondje met de stoere naam Doetse. Ik ben jullie gastvrouw op vrijdagavond.

Gastvrouw en heer

Wij zijn Ron en Eggie Fidom wij wonen in de Rietlanden en in het dagelijks leven brengt Ron gebruikte auto’s aan de man en werkt Eggie in haar eigen salon als Pedicure en Schoonheidsspecialiste. In de ruim 40 jaar die we samen zijn hebben we verschillende honden gehad, we zijn begonnen met 2 Boxers en daarna alleen maar Franse Bulletjes, ook nu hebben we nog 3 Bulletjes variërend in de leeftijd van 1.5 tot 8 jaar. Heel belangrijk vinden wij een goed opgevoede en gesocialiseerde hond en daarvoor is men naar onze mening bij Hond & Baas op de juiste plek, met hand en span diensten willen wij daar graag een steentje aan bijdragen.

We zijn aanwezig op maandagavond en donderdagavond om jullie van dienst te kunnen zijn.

Instructeur in opleiding

Mijn naam is Wendy Tempelman, getrouwd met Gerwin en woonachtig in Coevorden.  Wij hebben geen kinderen maar zijn wel omringd door onze hond Olaf, 9 Brits kortharen( cattery), kippen en vissen.

Van baby af aan heb ik altijd dieren om me heen gehad, opgegroeid met honden, konijnen, kippen, cavia’s, hamsters en was altijd te vinden op de boerderij van kennissen.

Door een plotselinge wending op het werk begin dit jaar heb ik besloten mijn hart te gaan volgen en te gaan werken met dieren om heen. Zo ben ik nu begonnen met de opleiding dierenassistente en ga ik eind deze maand beginnen bij het Tinley academie voor de opleiding instructeur, momenteel loop ik al stage bij OHB.

 

Contact

Opleidingscentrum Hond en Baas

Industriestraat 3
7891 GV  KLAZIENAVEEN

Email: info@opleidingscentrumhondenbaas.nl 
Telefoon: 06-47 161 165 

Algemene Voorwaarden 

Search