Hondenschool in Emmen - Opleidingscentrum Hond en Baas | Klazienaveen - Drenthe

Hondenschool in de buurt van Emmen: Opleidingscentrum Hond & Baas

Onze hondenschool in de omgeving van Emmen (Schoonebeek) in Drenthe bieden wij diverse puppycursussen en hondentrainingen aan. Voor ons complete aanbod kunt u kijken bij ons lesaanbod. Hieronder vindt u een korte introductie van al onze medewerkers.

Herma van der Weerd (eigenaar OHB) - instructeur

Sinds 1998 woon ik in Schoonebeek. We hebben thuis altijd honden gehad, maar in 1998 kreeg ik mijn eerste eigen hondje van mijn zusje. Een Jack Russell, genaamd Kwiebus. Daarna volgden velen, maar dit waren allemaal “afdankertjes”. Mensen die de hond niet meer wilden, kwamen bij ons terecht. Ze bleven bij mij tot hun dood. Ik wilde heel graag een kruising, omdat ik altijd van mening was dat ze sterker waren dan rashonden. Zo begon in 2012 mijn avontuur met Roemeense honden en ook mijn interesse in het gedrag van honden. Ik heb op dit moment zes buitenlandse honden en vind dit geweldig. Na een aantal jaren les gegeven te hebben bij een andere hondenschool, vond ik het tijd om van mijn hobby mijn werk te maken.

Mijn doel is honden, op een positieve manier, een fijne huisgenoot te laten worden. Een hond heb je namelijk voor het leven en niet voor even. Ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur en heb daarnaast nog cursussen gevolgd. Sinds mei 2021 ben ik ook gediplomeerd Activiteiten Coach. Het doel van een activiteiten coach is om het welzijn van uw hond te bevorderen. Voor meer informatie, kijk onder het tabje lessen, Activiteiten Coach.

Saskia Finke-Ringtraining 

Saskia Finke 

Van kinds af aan ben ik opgegroeid met dieren. Al snel waren het de honden die mijn interesse wekten en vooral de Duitse herder. Samen met mijn man zijn we erg actief geweest met het beoefenen van sport met de honden. Vooral de africhting heeft onze voorkeur. Ook andere rassen begon ik steeds interessanter te vinden, en daarom ben ik sinds 2009 werkzaam op een hondenschool. Ook breng ik honden voor op shows en daar kan ik ontzettend van genieten. Begin 2020 heb ik mijn diploma behaald als kynologisch instructeur bij  Tinley academie. Ik hoop veel mensen en honden te mogen begeleiden om samen een top team te gaan vormen, zodat u samen met uw hond jaren mag gaan genieten. Doelen kunnen aangepast worden, maar plezier staat voorop!! 
Linda van Butselaar - instructeur

Samen met mijn man en 6 honden woon ik in Emmer-Compascuum.

Ik heb de opleiding tot Kynologisch instructeur bij Martin Gaus gevolgd. Door de tijd heen heb ik mij gespecialiseerd in hondensport Treiball. Met één van mijn honden, Donna, doe ik mee aan Treiball wedstrijden, waar ik geniet van onze top samenwerking.

Het is mijn passie spelenderwijs je hond iets nieuws te leren. Trucjes doen, oftewel je hond mentaal fit maken met uitdagende activiteiten, voor zowel hond als eigenaar. Samenwerken, samen trainen, alles draait om samen veel plezier te maken. Hierdoor bouw je aan een sterke band met je hond.
Henk van Wijk - instructeur en gedragstherapeut

Ik ben getrouwd met Dagmar Thöne. Wij wonen sinds mei 2020 met onze vier honden Heli een Oud Duitser, Diva,Boedha en Tommy onze Mechelaars aan de Valtherweg in Exloo. Ik ben geboren in Drenthe en opgegroeid met honden. Rond mijn 18e levensjaar ben ik vertrokken naar het westen van het land.Het trainen van eigenaren met hun hond is begonnen bij de Dierenbescherming. Omdat ik mij meer wilde verdiepen in het fenomeen hond en de eigenaar achter de hond, ben ik de opleiding tot gedragstherapeut gaan volgen bij kynologisch adviesbureau DogVision. Ik heb voor DogVision gekozen, omdat de opleiding is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en het bureau voldoet aan de kwaliteitscontrole voor kort beroepsonderwijs.Fulltime bezig zijn met eigenaren en hun hond is mijn passie. Inmiddels ben ik gestopt met mijn werk bij en voor de Koninklijke marechaussee op de luchthaven Schiphol en ben ik weer terug in de mooie provincie Drenthe, waar ik samen met Dagmar een hondenpension heb overgenomen. Dit hondenpension is als zodanig niet meer in bedrijf. Omdat de opvang van honden vergund is door de gemeente, gaan wij hier voor een gedeelte gebruik van maken. Wij gaan chalets op het perceel plaatsen en willen deze verhuren aan eigenaren met hond of honden. Zij kunnen dan tevens gebruik maken van de opvang. Verder is het de bedoeling om tijdens het verblijf gedragstherapie en/of Training & Coaching aan te bieden. Alleen als eigenaren dit nodig vinden natuurlijk.De basisopvoeding van honden is belangrijk en daarom heb ik mij als kynologisch instructeur aangesloten bij het team van Opleidingscentrum Hond en Baas.

 Alles op het gebied van Gedragstherapie vindt u op de daarvoor bestemde pagina op deze website.

 
 
 
 

Leonie Janssen - instructeur

Mijn naam is Leonie, ik ben getrouwd en samen hebben wij 2 kinderen. Ook hebben wij twee honden (een Mechelse herder en een Chihuahua), een kat en tamme ratjes. Een heerlijke beestenboel! Mijn hobby's zijn paarden en honden. Ik ben van kleins af aan opgegroeid met honden. We hebben verschillende rassen gehad, maar bij mijn ouders thuis was het vooral border collies. Toen ik samen ging wonen heb ik mijn eerste herder gekregen. Met deze hond ben ik zelf gaan trainen. In 2018 kwam mijn Mechelse herder pup. Tijdens de training van mijn hond kreeg ik de kans om op een hondenschool les te gaan geven. Eerst een tijdje stage gelopen, veel geleerd en daarna ben ik zelfstandig les gegeven. Ook heb ik de opleiding ABA 1 en 2 gehaald in 2019.

Saskia van den Heuvel - instructeur

Mijn naam is Saskia en ik woon samen met mijn man en onze huisdieren net over de grens in Duitsland.

Ik ben opgegroeid met veel soorten dieren en ook altijd werkzaam geweest in de dierenwereld. Ooit was ik dierenarts assistente, heb ik bij een manege gewerkt en in een dierenwinkel.

Ook heb ik de opleiding tot hondentrimmer gevolgd en jaren een eigen trimsalon gehad.

Daarnaast heb ik altijd een grote passie gehad voor het trainen van dieren en zo ook verschillende opleidingen gedaan. Ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur en heb deze opleiding bij de Tinley Academie gedaan.

  

Gastvrouw en heer

Wij zijn Ron en Eggie Fidom wij wonen op Erica en in het dagelijks leven brengt Ron gebruikte auto’s aan de man en werkt Eggie in haar eigen salon als Pedicure en Schoonheidsspecialiste. In de ruim 40 jaar die we samen zijn hebben we verschillende honden gehad, we zijn begonnen met 2 Boxers en daarna alleen maar Franse Bulletjes, ook nu hebben we nog 2 Bulletjes.  Heel belangrijk vinden wij een goed opgevoede en gesocialiseerde hond en daarvoor is men naar onze mening bij Hond & Baas op de juiste plek, met hand en span diensten willen wij daar graag een steentje aan bijdragen.

We zijn aanwezig op Woensdagavond en Donderdagavond om jullie van dienst te kunnen zijn.

Gastvrouw

Hoi, ik ben Ankie. Doordat ik met onze airedale Ted aan het trainen was bij Hond & Baas, werd ik aangestoken met het hondenvirus. En ik kan je vertellen, dat is zo leuk, om al die trouwe viervoeters te zien genieten. Ook de koekjes vinden ze heerlijk hier. Vandaar dat ik hier nu Gastdame ben. Hopelijk tot ziens.

Gastvrouw

Hallo, ik ben Joke en sinds oktober om de andere zaterdag als gastvrouw aanwezig bij Hond en Baas. Als levenscoach geniet ik telkens weer van de interactie tussen Hond en Baas. Ik woon net over de Duitse grens richting Georgsdorf met mijn man en onze Mechelse herder Kali.

Instructeur in opleiding

Mijn naam is Wendy Tempelman, getrouwd met Gerwin en woonachtig in Coevorden.  Wij hebben geen kinderen maar zijn wel omringd door onze hond Olaf, 9 Brits kortharen( cattery), kippen en vissen.

Van baby af aan heb ik altijd dieren om me heen gehad, opgegroeid met honden, konijnen, kippen, cavia’s, hamsters en was altijd te vinden op de boerderij van kennissen.

Door een plotselinge wending op het werk begin dit jaar heb ik besloten mijn hart te gaan volgen en te gaan werken met dieren om heen. Zo ben ik nu begonnen met de opleiding dierenassistente en ga ik eind deze maand beginnen bij het Tinley academie voor de opleiding instructeur, momenteel loop ik al stage bij OHB.

 

Gastvrouw

Ik ben Anita Harpe en woon in Schoonebeek met 5 katten en 2 kipjes.

Ik ben een echte dierenvriend en vind honden ook erg leuk.

Ik heb vorig jaar al eens meegeholpen met de puppyspeeldag en dat was ook erg leuk om te doen.

Daarom denk ik dat ik het ook heel leuk vind om op dinsdagavond te helpen.

Gastvrouw


Dag Allemaal, hier een foto van mij met mijn grote vriend Luka. Mijn naam is Rita, op weg naar 59 jaar jong, woonachtig in Schoonebeek. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als wijkverpleegkundige, aan de studie en ik werk 36 uur per week. Mijn passie is zorgen voor mensen, ❤️ voor honden en persoonlijk dol op jachthonden. Voor de ontspanni g lijkt het mij fantastisch om alle honden in training te knuffelen en gezelligheid te bieden aan alle baasjes. Sinds kort mij opgegeven als vrijwilligster waarin ik hoop een ieder van jullie te ontmoeten en elkaar leren kennen.

 

Contact

Opleidingscentrum Hond en Baas

Industrieweg 15b
7761 PV Schoonebeek

Email: info@opleidingscentrumhondenbaas.nl 
Telefoon: 06-47 161 165 

Algemene Voorwaarden 

Search