Hondenschool in Emmen - Opleidingscentrum Hond en Baas | Schoonebeek - Drenthe

Hondenschool in de buurt van Emmen: Opleidingscentrum Hond & Baas

Onze hondenschool in de omgeving van Emmen (Schoonebeek) in Drenthe bieden wij diverse puppycursussen en hondentrainingen aan. Voor ons complete aanbod kunt u kijken bij ons lesaanbod. Hieronder vindt u een korte introductie van al onze medewerkers.

Herma van der Weerd (eigenaar OHB) - instructeur

Sinds 1998 woon ik in Schoonebeek. We hebben thuis altijd honden gehad, maar in 1998 kreeg ik mijn eerste eigen hondje van mijn zusje. Een Jack Russell, genaamd Kwiebus. Daarna volgden velen, maar dit waren allemaal “afdankertjes”. Mensen die de hond niet meer wilden, kwamen bij ons terecht. Ze bleven bij mij tot hun dood. Ik wilde heel graag een kruising, omdat ik altijd van mening was dat ze sterker waren dan rashonden. Zo begon in 2012 mijn avontuur met Roemeense honden en ook mijn interesse in het gedrag van honden. Ik heb op dit moment zes buitenlandse honden en vind dit geweldig. Na een aantal jaren les gegeven te hebben bij een andere hondenschool, vond ik het tijd om van mijn hobby mijn werk te maken.

Mijn doel is honden, op een positieve manier, een fijne huisgenoot te laten worden. Een hond heb je namelijk voor het leven en niet voor even. Ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur en volg elk jaar vervolgcursussen om bij te blijven. Sinds mei 2021 ben ik ook gediplomeerd Activiteiten Coach. Het doel van een activiteiten coach is om het welzijn van uw hond te bevorderen. Voor meer informatie, kijk onder het tabje lessen, Activiteiten Coach.

Ik ben heel trots op "mijn" team instructeurs en gastdames en heer. Iedereen zet zich voor de volle 100% in om het u en uw hond naar de zin te maken. Hieronder kunt u alvast kennis met ze maken.

Arjan Schottert - instructeur  

Hallo mijn naam is Arjan Schottert en woonachtig in de nieuwe krim. Ben inmiddels 45 jaar getrouwd en 2 kinderen. Maar train al van af mijn 17 met honden heb dit vooral gedaan in de africhting. Vzh ipo igp enz. In 2006 zijn wij groter gaan wonen en in 2011 begonnen met fokken van ons ras de boxer. Al hebben wij er ook altijd een klein ras bij gehad voor de kinderen. 2013 les gaan geven op de boxer club 2014 pakwerker geworden (de man waar honden op mogen bijten) 2016 officieel kynologisch instructeurs diploma behaald. Verder diverse seminars bijgewoond over gedrag en gestel van een hond.

Heb nu op 3 verschillende hondenscholen les gegeven en mijn passie is toch echt baas en hond tot een goed team te maken en op een positieve en leuke manier hond en baas te begeleiden tot het gewenste resultaat.

Leonie Janssen - instructeur

Mijn naam is Leonie, ik ben getrouwd en samen hebben wij 2 kinderen. Ook hebben wij twee honden (een Mechelse herder en een Chihuahua), een kat en tamme ratjes. Een heerlijke beestenboel! Mijn hobby's zijn paarden en honden. Ik ben van kleins af aan opgegroeid met honden. We hebben verschillende rassen gehad, maar bij mijn ouders thuis was het vooral border collies. Toen ik samen ging wonen heb ik mijn eerste herder gekregen. Met deze hond ben ik zelf gaan trainen. In 2018 kwam mijn Mechelse herder pup. Tijdens de training van mijn hond kreeg ik de kans om op een hondenschool les te gaan geven. Eerst een tijdje stage gelopen, veel geleerd en daarna ben ik zelfstandig les gegeven. Ook heb ik de opleiding ABA 1 en 2 gehaald in 2019.

Saskia van den Heuvel - instructeur

Mijn naam is Saskia en ik woon samen met mijn man en onze huisdieren net over de grens in Duitsland.

Ik ben opgegroeid met veel soorten dieren en ook altijd werkzaam geweest in de dierenwereld. Ooit was ik dierenarts assistente, heb ik bij een manege gewerkt en in een dierenwinkel.

Ook heb ik de opleiding tot hondentrimmer gevolgd en jaren een eigen trimsalon gehad.

Daarnaast heb ik altijd een grote passie gehad voor het trainen van dieren en zo ook verschillende opleidingen gedaan. Ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur en heb deze opleiding bij de Tinley Academie gedaan.

Inge Smid - instructeur

Naast het werk (mijn grootste hobby) in de kapsalon heb ik een tweede hobby en dat is hondeneigenaren helpen met het opvoeden van hun hond tot een leuke gezellige huishond. Ik heb mijn diploma voor Kynologisch instructeur behaald in 2013. Ik heb inmiddels vanaf 2008 lesgegeven bij ​2 hondenscholen en hiermee veel ervaring opgedaan.

Gastvrouw en heer

Wij zijn Ron en Eggie Fidom wij wonen op Erica en in het dagelijks leven brengt Ron gebruikte auto’s aan de man en werkt Eggie in haar eigen salon als Pedicure en Schoonheidsspecialiste. In de ruim 40 jaar die we samen zijn hebben we verschillende honden gehad, we zijn begonnen met 2 Boxers en daarna alleen maar Franse Bulletjes, ook nu hebben we nog 2 Bulletjes.  Heel belangrijk vinden wij een goed opgevoede en gesocialiseerde hond en daarvoor is men naar onze mening bij Hond & Baas op de juiste plek, met hand en span diensten willen wij daar graag een steentje aan bijdragen.

We zijn aanwezig op de Woensdagavond om jullie van dienst te kunnen zijn.

Gastvrouw

Hoi, ik ben Ankie. Doordat ik met onze airedale Ted aan het trainen was bij Hond & Baas, werd ik aangestoken met het hondenvirus. En ik kan je vertellen, dat is zo leuk, om al die trouwe viervoeters te zien genieten. Ook de koekjes vinden ze heerlijk hier. Vandaar dat ik hier nu Gastdame ben. Hopelijk tot ziens op zaterdagmorgen, dan ben ik er 1x per 3 weken.

Gastvrouw

Hallo, ik ben Joke en sinds oktober om de andere zaterdag als gastvrouw aanwezig bij Hond en Baas. Als levenscoach geniet ik telkens weer van de interactie tussen Hond en Baas. Ik woon net over de Duitse grens richting Georgsdorf met mijn man en onze Mechelse herder Kali.

Ik sta 1x per 3 weken op de zaterdagochtend achter de bar.

Gastvrouw

Ik ben Anita Harpe en woon in Schoonebeek met 5 katten en 2 kipjes.

Ik ben een echte dierenvriend en vind honden ook erg leuk.

Ik heb vorig jaar al eens meegeholpen met de puppyspeeldag en dat was ook erg leuk om te doen.

Daarom vind ik het ook heel leuk vind om op dinsdagavond te helpen.

Gastvrouw

Hoi, mijn naam is Sarina. Woonachtig in Zwartemeer samen met mijn vriend Teun en onze Franse bulldog James. Van huis uit ben ik opgegroeid met verschillende hondenrassen (Bouvier, Golden retriever, Rottweilers en Cane Corso).Toen we gingen samenwonen, mocht een hond natuurlijk niet ontbreken! Nadat we onze eerste Franse bulldog op 8-jarige leeftijd hebben moeten laten inslapen, kwam James op ons pad. 

James hebben wij als herplaatser van 2 jaar gekregen en om hem nog wat bij te brengen en een band samen op te bouwen, zijn we gaan lessen bij Hond & Baas. Inmiddels zijn we heel wat certificaten verder en vinden we het allebei nog steeds erg leuk. Zo leuk zelfs, dat ik op zaterdagochtend 1x per 3 weken gastvrouw ben bij Hond & Baas!

Gastvrouw

Ik ben Henrieke Zijlstra, Ik woon in Weiteveen en ik werk in de Ouderenzorg. Ik ben een liefhebber van dieren en ik ben zelf de trotse bazin van Bentley (Franse Bulldog).

Trainen en Leren gaat met ontspanning en veel plezier bij Opleidingscentrum Hond & Baas. 

Het is daarom ook ontzettend leuk om als gastdame dit team te mogen versterken. 

 Warme groet, Henrieke Zijlstra 

Gastvrouw

Ik ben Joke Kiers, woonachtig in Coevorden, maar kom uit Emmen. Inmiddels gepensioneerd.

We hebben altijd honden gehad, vaak herplaatsers en toe ik naar Coevorden ging hebben we 2 jaar zonder gedaan, maar toen begon het weer te kriebelen en kregen we een half jaar oude schnautzer Terry, die weg moest bij de toenmalige eigenaar, omdat hij te druk was. Deze is 12 jaar geworden. Daarna kwam Bobby, een foxterrier uit het asiel. Met Bobby kwam mijn eerste contact met de hondenschool van Mark Wibier. Hij was keurig opgevoed, maar panisch voor vuurwerk. Dus vuurwerkcursus gedaan en gebleven om te trainen, omdat we het beiden leuk vonden.

Hierna kwam Timmy, een epagneul, die jullie vast wel een keer tegen komen, want hij gaat altijd mee naar de school. Wil helaas niet alleen zijn.

Timmy komt van oorsprong uit Spanje en zat in het asiel in Nederland. Hij was overal bang voor, was nooit gesocialiseerd en zelfs Martin Gaus ( die Pets Place in Coevorden kwam openen) zei: die moet je zo snel mogelijk weg doen.

Niet gedaan en bij Mark blijven komen. Niet eens trainen in het begin, maar gewoon laten wennen aan mensen. Met honden was hij vanaf het begin fantastisch.

En zo ben ik ook begonnen als barmedewerker. Ook de ABA opleiding gedaan. Na de overname van de hondenschool gebleven tot corona alles stil legde.

Na een berichtje van Inge begon het weer te kriebelen en ben ik er dus weer. Op de vrijdagavond bij de ringtraining.

Contact

Opleidingscentrum Hond en Baas

Industrieweg 39
7761 PV Schoonebeek

Email: info@opleidingscentrumhondenbaas.nl 
Telefoon: 06-47 161 165 

Algemene Voorwaarden 

Search